Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 19:27 - Депутатите от "телефонната афера" се извиниха на избирателите
Автор: arena Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 344 Коментари: 1 Гласове:
1



Осемте депутати от ГЕРБ, които предпочетоха скъп подарък пред работата, се извиниха на избирателите. Те ще измият срама от случилото се като дарят половината от декемврийските си заплати за благотворителност. В какви каузи ще вложат парите си тепърва ще се разбере.

Решението на осемте "сгафили" да се захванат с дарения дошло от самите тях.  Те  символично се извиниха с декларация на избирателите си за участието си в измисленото парти с примамливи награди.

"Практика в ГЕРБ е да се отделят средства за благотворителност. Досега не сме го обявявали пред вас, за да не правим излишен ПР", заяви Красимир Велчев, съпредседател на ГЕРБ.

Никой от осемте депутати не посмя да застане сам пред медиите и да обяви своето решение.  Било им неудобно, обясни Велчев. Той дори се надява до края на мандата колегите му да запазят приличие.  

"Те се чувстват достатъчно виновни. Публичният шамар, който получиха, е достатъчно силен, особено за хората, които имат чест и съвест", допълни Велчев.

Провинилите се гербаджии получиха от ръководството на партията само мъмрене. В кулоарите се заговори, че някой от тях се заканват да съдят журналистите, организирали партито.

Депутати от други парламентарни групи пък казаха, че ако им се отнеме част от възнаграждението, заради самоотлъчката, ще обжалват пред шефа на парламента Цецка Цачева.

"Аз не мисля, че ръководството на Народното събрание има каквото и да е право да ми намалява заплатата", коментира депутатът от Атака Кирил Гумнеров.

Официално санкцията за депутатите ще бъде оповестена утре. За тогава е насрочено заседанието на етичната комисия в парламента. Вчера президентът поиска строги наказания за подобни случаи, включително да се даде право на избирателите да оттеглят избраниците си от законодателната власт. Коментарът на премиера не закъсня.

"Другите партии да кажат какво са направили. Президентът трябваше да не съди само с двоен аршин, защото виждате как аз, само за най-малките провинения - един час закъснение - какви наказания налагам. А за какви други - отзовахме от по два - три поста хора. Докато неговият най-близък приятел и мандатоносител Ахмед Доган не се вясва в парламента.

Президентът осем години не сте го чули да се изкаже по този въпрос. Той говорил ли е за депутатите от ДПС и БСП, които не се вясват в парламента. Доган е бил три пъти в парламента, а той му даде мандат и четири години беше мандатоносител. За Първанов ли говорите? Срамота е”.


Тагове:   афера,


Гласувай:
1



Следващ постинг

1. ironhot - Пак са нагли, копелетата!
08.12.2010 19:47
Нямат засрамване!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: arena
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 23806
Постинги: 24
Коментари: 2
Гласове: 9
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930